Tilbage i antikkens Grækenland og i det tidlige Egypten brugte konger og faraoer medier til at rådgive sig om mangt og meget.

Op igennem tiderne har vi set shamaner, naturfolk, hekse, kloge koner og troldmænd i kulturer som fx Inkaer og Mayafolket i Peru, Inuitter i Grønland og hos de Australske Aboriginals.

I nyere tid har de europæiske kongehuse såvel som både bønder og herremænd brugt åndelig vejledning.

I dag bruges clairvoyance i alle kulturer og samfundslag, ja selv nogle videnskabsmænd, læger og præster anerkender at have clairvoyante evner.

Denne tekst er fra Clairvoyant Foreningens brochure »Clairvoyance« | Teksten er Foreningens bud på en beskrivelse, og skal ikke opfattes som den »eneste sandhed«